Horlamanın Getirdiği Hastalıklar Nelerdir?

Horlama pek çok insanda görülen, kimi zaman zararsızlığı savunularak tedaviden kaçılan bir rahatsızlıktır. Oysa nefes alışverişindeki bozukluk hiç de küçümsenecek bir rahatsızlık olmamakta, aksine gürültüye neden olması dışında bedende en az yüzde elli oksijen kaybına neden olmaktadır. Unutulmaması gereken asıl sorun şudur; horlama tıkalı olan nefes yolunun aşırı zorlanmasıdır ve bu zorlama uyku apnesi diye bildiğimiz tehlikeli rahatsızlığın habercisidir. Ayrıca uyku apnesi belirtileri de gündüz uyuma hissi, sabah kalktığınızda baş ağrısı, kilo alma ve depresyon ile bağdaşıktır.

Horlamanın getirmiş olduğu uyku apnesinin de bir sonraki basamağı olduğunu unutmamalıdır; yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve felç gibi.

Tedavisi kesin olan bu rahatsızlıkta, hastalığın farkında olanlarımızdan pek çoğumuz horlama nasıl geçer diye de kendimize ve çevremize sorular soruyoruz, muhtemelen aldığımız cevaplarda yetersiz kalıyor. Aşağıda sizlere son yıllarda bu soruna çözüm sunan bir uygulama hakkında bilgi sunuyoruz.

Horlamamak İçin Ne Yapmalı?

Horlayan insanlarda fazla nefes alıp verme işlevi gerçekleşir. Bu işlev sabahları kalktığınızda yoğunluk hissi verir, bunun dışında uykuda düzensizlik, uyku alamama ileri dönemlerde stres ve depresyona kadar ulaşan yeni rahatsızlıkların oluşmasına neden olur. Diğer yandan bilinenin aksine horlama, en çok sırt üstü yatış pozisyonunda kendini göstermektedir.

Horlama konusunda etkin bir tedavi yöntemi olan Buteyko Metodu, çalışma ve yerine getirme prensibi olarak doğru nefes alma tekniklerini içeren bir uygulamadır. Bugüne kadar sayısız horlama sorununa çözüm olan metodun ana amacı, doğru nefes alma tekniğini insanlar üzerinde yaygınlaştırmaktır. Dolayısıyla oksijen seviyesinin yüksek tutulması da metodun içinde olan uygulamaları doğru yapmaktan geçer. Bu metodu doğru uygulayanlar, aynı zamanda düzenli egzersizler sonucu horlama sorununu tamamen ortadan kaldırmaktadır.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir