Pinterest İşletme Hesabı Nasıl Yönetilir?

2Pinterest kullanıcı sayısında her geçen gün artış gözükmektedir. Pinterest şu anda 250 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Pinterest’te kayıtlı pin sayısı 175 milyarı aşıyor. İstatistikler, işletmenizin neden bu platformu kullanması gerektiğini ortaya koyuyor.
Pinterest’in ana gücü, işletme hesapları için yerleşik işlevsellik sunmasıdır. 700.000’den fazla işletmeden oluşan bu gruba katılın ve çok geç olmadan size sunmuş olunan ek pazarlama nitelikleriyle bu en hızlı şekilde büyüyen ve çok fazla popüler platformda kendinizi değiştirmenizi öneririz.

Pintereste İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

Bu platformda yer almamız için ilk olarak bir işletme hesabınızın olması gerekmektedir. Peki pinterest işletme hesabı nasıl açılır? Bu soruya cevap arayacağız. Pin analizlerinize ve reklamlarınıza erişmek için ücretsiz bir pinterest işletme hesabı oluşturmanız gerekiyor. Pinterest’i daha önce hiç kullanmadıysanız veya bireysel hesabınızdan ayrı bir işletme hesabı oluşturup farklı bir e-posta adresi kullanmak istiyorsanız, yeni bir işletme hesabı oluşturabilirsiniz.

Bir Pinterest for Business hesabına yükseltme yapabilmeniz için il olarak bir Pinterest hesabınızın olması gerekir. Ayarlar bölümünde “Şimdi Yükselt” yazan kırmızı düğmeye tıklayın. Daha sonra “İş profilinize bir ad verin” yazan 5 adımlı küçük bir pencere görünecektir. 5 adımı da tamamlamanız aktif ve güçlü bir profil için oldukça önemli. Bu adımlardan sonra Pinterest İşletme Hersabınız kullanıma hazır hale gelecektir.

Pinterest İşletme Hesabı Nasıl Yönetilir?

Pinterest işletme hesabınızı açtıktan sonra bu hesabı yönetmekde çok önemlidir. Burada pinterest işletme hesabı nasıl etkili yönetilir? ona bakacağız. Birkaç adımda bunu inceleyelim:

1.Adım: Pinterest Profilini Düzenleme
Pinterest işletme hesabı profilinizi düzenleyin. İşletmeniz için doğru profil resmini seçin. Örneğin, şirketinizin logosu iyi bir seçim olacaktır. Bu sayede Pinterest’te sizi arayan kullanıcılar sizi kolayca bulabilecekler. Yeni resmi panonuza kaydedin. İşletmenizle ilgili yeni pinler ekleyebilir ve hedef kitlenizin ilgisini çekebilirsiniz. Bu şekilde pinterest profil düzenleme işlemi etkili bir şekilde yapabilirsiniz.

2.Adım: Etkili Görsel Paylaşın
Pinterest’in en önemli niteliklerinden biri görsel tabanlı bir uygulama olmasıdır. Daha ilgi çekici bir profil için paylaştığınız pinlerin net, yüksek kaliteli resimler olması önemlidir. Ayrıca karanlık görüntülere göre 20 kat daha fazla ışık içeren görüntüler kaydedildi.

3.Adım: Diğer Soyal Medya Hesablarınızı da Bağlayın
İşletmelerin Facebook ve Twitter’ı pinterest sayfanıza bağlaması oldukça kolaydır. Böylelikle diğer platformlardaki takipçilerinize ulaşabilir ve takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir