Tükenmişlik Sendromu Nedir?

İnsanlar stresin ve sıkıntının en fazla ve yoğun olduğu dönemlerde berbat bir ruh hali içine girebilir. Her şey üst üste gelir. Sanki hiçbir sorun ile başa çıkamayacakmış gibi hissedilir. Bu da kişiyi tükenmişlik haline getirir. Yani hayatın bazı dönemlerinde insanoğlu bazı sebeplerden kaynaklı durumlardan dolayı tükenmişlik sendromuna yakalanabiliyorlar. Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza tükenmişlik sendromu hakkında genel bir bilgi vermek istedik.

tükenmişlik

tükenmişlik

Bu hastalığın kabaca tanımını yapmak gerekirse kişinin yaşadığı isteksizlik, tatminsizlik, yorgunluk, öfke ve beklentileri karşılayamama gibi olumsuz duygular ile oluşan bir tür psikolojik rahatsızlıktır. Özellikle iş yaşamındaki yoğun stres kaynaklı nedenlerden ortaya çıkıyor.

Tükenmişlik Sendromuna Yakalananlar Ne Yapmalı?

Tedavisi olan bu rahatsızlığın asla kendi kendine geçmesini beklememelisiniz. Günden güne daha da artan bu sendromun kişiyi olumsuz etkilememesi için bir psikolojik danışmandan yardım alabilirsiniz.

tükenmişlik sendromu

tükenmişlik sendromu

Uzman bir psikolog desteği sayesinde bu sıkıntılı dönemi rahatlıkla atlatabilirsiniz. Sadece sabırlı ve kararlı olmanız gerekir. İyileşmek için çabalamaz iseniz kurtulmanız çok zor olur, unutmayın.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir